logo

032 66 69 99

0886 81 64 61


Видове соларни системи за топла вода

Какви видове соларни системи за топла вода се предлагат
01 Авг 2017

Слънчевите системи за топла вода биват два вида: активни и пасивни, соларни системи, подходящи за пренасяне на топлината.

  • Активни слънчеви колектори - соларни колектори за подгряване на вода, при които в системата се използват помпи за прехвърляне на топлината от колектора към резервоара за съхранение.
  • Пасивни слънчеви колектори - при използването на тези соларни панели не се използват помпи или контролни механизми за пренасяне на топлата вода до резервоара за съхранение. Пасивните слънчеви системи работят на принципа на гравитацията, при циркулирането на водата в системата.

При използването на слънчевата енергия може да се спестят до 70% от сметките за топла вода. Друго много важно предимство е, което изобщо не е за пренебрегване е, че опазваме околната среда. Живеем в 21 век и технологиите ни предизвикват да се възползваме от възобновяемите източници на енергия, а слънчевите лъчи са изключително мощен източник.

Слънчевите панели събират слънчевите лъчи и предават на резервоара за съхранение. Когато цялата инсталация е изчислена и изградена правилно, то Вие винаги ще имате топла вода както в кухнята, така и в банята, а може да се подпомогне и отоплението през зимата.

Мит е твърдението, че слънчевите панели ще работят само през летните месеци. Слънчевите колектори реагират на дневна светлина и работят дори при облачно време. Една слънчева батерия трябва да подсигури до 60-70% от потреблението на топла вода годишно.

За да получите възможно най-добър ефект от слънчевите панели -
консултирайте се с нашите специалисти на 032 66 69 99 и 0886 81 64 61
или заповядайте директно в Терма Експерт Плюс!